Przysmaki z Warmii, Mazur i Powiśla na olsztyńskiej starówce

2013-03-28 15:19:41 (ost. akt: 2013-03-28 15:43:56)
Przysmaki z Warmii, Mazur i Powiśla na olsztyńskiej starówce

Autor zdjęcia: Beata Szymańska

Przed Wysoką Bramą w Olsztynie trwa pierwszy z cyklu ośmiu kiermaszów produktów sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia, Mazury, Powiśle.

Urząd Marszałkowski jako organizator promuje wyroby tradycyjne, naturalne, lokalne. Na stoiskach można było kupić produkty najwyższej jakości: pieczywo, ciasta, nabiał, wędliny, ryby, miody oraz wyroby tradycyjne, jak brukowiec mazurski, fafernuszki.

Dzisiejszy kiermasz potrwa do godz. 18. Kolejne spotkania zaplanowano na 27 kwietnia, 25 maja, 22 czerwca, 19 października, 16 listopada, 7 oraz 21 grudnia.



Komentarze (11) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. pomezanus #1041157 | 46.76.*.* 2 kwi 2013 08:03

    jaka Polska B? Powiśle to część województwa pomorskiego! a poza tym, to cieszmy się z tej imprezy i bądźmy dumni z naszego jedzenia i naszych producentów.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  2. tom #1039225 | 46.186.*.* 29 mar 2013 21:51

    Z biedy powiadacie..... polska plasy B powiadacie...... Nie wydaje mi się by to miało jakieś znaczenie. Po wszystkich aferach mięsnych nie chce mi się kupować nic w sklepach - wolę włożyć swoją pracę w to, czas i pieniądze - zrobić i wiedzieć co jem. A wy myślcie dalej o Polsce klasy B, to wasza ułomność i wasze kompleksy.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  3. dobre #1038764 | 83.11.*.* 29 mar 2013 15:08

    o to przysmaki polski b-jestesmy bidokami ale potrafimy z tej bidy cos dobrego zrobic do jesdzonka.brawo.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  4. kiermasz trwa do 18, więc jak odbył się???? #1037879 | 164.127.*.* 28 mar 2013 16:51

    nalezy odwiedzic i rodzimy handel wspierać.

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  5. wim #1037870 | 83.20.*.* 28 mar 2013 16:44

    jak na polske b to podoba mi sie.

    Ocena komentarza: poniżej poziomu (-1) ! - + odpowiedz na ten komentarz

  6. tom #1037845 | 46.186.*.* 28 mar 2013 16:26

    Macio - walnij się w łeb - to nie są przemysłowo robione wędliny - one nie potrzebują lodówek - dobrze zrobiona wędlina może leżeć na stole przez tydzień, dwa tygodnie i najwyżej wyschnie ale się nie zepsuje!!!!! Taka jest świadomość współczesnego konsumenta - opiera wiedzę o to co kupuje w mięsnym gdzie wędliny są robione na teraz do natychmiastowego spożycia bo jak nie to się zepsują.

    Ocena komentarza: warty uwagi (1) ! - + odpowiedz na ten komentarz

  7. konsument; #1037838 | 88.156.*.* 28 mar 2013 16:22

    przez te przysmaki nabawilem sie cukrzycy cholesterolu LDL wcinajcie a zobaczycie za pare lat.

    Ocena komentarza: warty uwagi (1) ! - + odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)

    1. macio #1037797 | 83.13.*.* 28 mar 2013 15:46

      gdzie jest sanepid,gdzie chłodnie,zlewy,instrukcja mycia,HACAP

      Ocena komentarza: warty uwagi (3) ! - + odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (2)