Gęsina na św. Marcina w Hotelu Krasicki

2014-11-06 15:41:58 (ost. akt: 2014-11-06 15:58:02)
Gęsina na św. Marcina w Hotelu Krasicki

Autor zdjęcia: Materiały organizatora

Postać św. Marcina jest na stałe wpisana do polskiej tradycji i kultury. Zapraszamy Państwa do wspólnego świętowania kolejnej rocznicy niepodległości oraz na wyśmienite, tradycyjnie polskie potrawy z gęsi, świętomarcińskie rogaliki i wiele innych pyszności!

W dniach 9-11 listopada w godz. 12:00-22:00 Szef Kuchni Hotelu Krasicki poleca specjalne, świąteczne menu:

Przystawki:
- Parfé z wątróbek gęsich z sosem z czarnej porzeczki - 18 zł
- Marynowana pierś gęsia z pesto - 21 zł
- Wątróbki gęsie faszerowane jabłkiem podane z żurawiną - 18 zł
Zupy:
- Rosół z gęsi z makaronem - 13 zł
- Zupa warmińska z gęsimi kluseczkami - 13 zł
Dania główne:
- Duszona gęsina z grzybami podana z kopytkami, sosem nelsońskim i ratatuj warzywnym - 45 zł
- Gęś po żydowsku podana z konfiturą z czerwonej cebuli i kuglem ziemniaczanym - 45 zł
- Rolada z gęsi z figami podana w sosie kawowo-porzeczkowym, z karmelizowaną dynią i kuskus cytrynowym - 45 zł

Desery:
- Rogale świętomarcińskie (2 szt.) - 12 zł
- Naleśniki z kajmakiem i bakaliami - 18 zł


Zapraszamy serdecznie!

Hotel Krasicki w Lidzbarku Warmińskim
ul. Plac Zamkowy 1/7
11-100 Lidzbark Warmiński
tel. 89-537-17-30 (Restauracja)


Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB