Serdecznie zapraszamy Państwa do wspólnego świętowania kolejnej rocznicy niepodległości oraz na tradycyjne polskie potrawy z gęsi.
W dniach 11 – 15 listopada będzie królowała gęsina, Szef Kuchni Karczmy Warmińśkiej przygotuje dodatkowo kilka wyjątkowych potraw.
Wspólne ucztowanie uprzyjemni muzyka na żywo.
Polecamy:
przystawki:
- pasztet z gęsi z żurawiną
- marynowana pierś gęsia w ziołach
zupy:
- krupnik na gęsich szyjach
- czernina z kluseczkami
dania główne:
- duszona gęsina ze śliwką podana z kopytkami i modrą kapustą
- udo gęsie podane z kaszą jęczmienną i zasmażanymi buraczkami
desery:
- rogale świętomarcińskie
- naleśniki śmietankowo - makowe
przystawki:
- pasztet z gęsi z żurawiną
- marynowana pierś gęsia w ziołach
zupy:
- krupnik na gęsich szyjach
- czernina z kluseczkami
dania główne:
- duszona gęsina ze śliwką podana z kopytkami i modrą kapustą
- udo gęsie podane z kaszą jęczmienną i zasmażanymi buraczkami
desery:
- rogale świętomarcińskie
- naleśniki śmietankowo - makowe
Zapraszamy!
Karczma Warmińska, ul. Kościelna 1
Gietrzwałd
Gietrzwałd
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez