W sobotę, 27 sierpnia na dziedzińcu Zamku w Olsztynie odbędzie się Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Zapraszamy na pokazy kulinarne, połączone z degustacją potraw regionalnych.
Będą pierogi z gęsiną, zupa gulaszowa oraz babka ziemniaczana w wykonaniu restauracji należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Pokazom kulinarnym na zamkowym dziedzińcu towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu zespołu ludowego. Dodatkową atrakcją festiwalu będą prelekcje na temat ziół, bezalkoholowych napoi naturalnych, miodów oraz lodów naturalnych.
Podczas imprezy będzie można zakupić regionalne produkty żywnościowe: sery z mleka koziego, tradycyjne wędliny, pieczywo, oleje tłoczone na zimno oraz regionalne piwa.
Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla” to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Region warmińsko-mazurski posiada bowiem w swojej ofercie dobrze prosperującą sieć producentów takiej żywności, co podnosi konkurencyjność regionu i atrakcyjność turystyczną.
Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla” to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Region warmińsko-mazurski posiada bowiem w swojej ofercie dobrze prosperującą sieć producentów takiej żywności, co podnosi konkurencyjność regionu i atrakcyjność turystyczną.
Gorąco zapraszamy i życzymy smacznego!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez