Drogi Czytelniku,

Cieszymy się, że odwiedzasz nasze serwisy internetowe. Nasz zespół redakcyjny cały czas pracuje nad tym, żeby móc dostarczać Ci jeszcze lepsze materiały dziennikarskie i oferować jeszcze lepsze usługi. Abyśmy mogli nadal to robić, potrzebujemy Twojej zgody. Dzięki niej będziemy mogli dostosowywać nasze strony pod Twoje preferencje i potrzeby oraz emitować Ci reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań i zachowań w Internecie. Twoja prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych są dla nas niezwykle istotne – nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Pamiętaj, że Twoje dane są u nas bezpieczne, a udzieloną zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

Twoje dane (w tym pliki cookies) wykorzystujemy w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym do badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www.

KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH?

Administratorem danych osobowych jest Grupa WM Sp. z o.o.

JAKIE MASZ PRAWA?

Możesz w każdej chwili:

Więcej informacji nt. Twoich danych i naszej troski o nie znajdziesz w Polityce Bezpieczeństwa.

Nie pokazuj więcej tej informacji

Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

2016-08-19 10:25:43 (ost. akt: 2016-08-19 12:15:54)
Inne 27 sierpnia 2016
Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

W sobotę, 27 sierpnia na dziedzińcu Zamku w Olsztynie odbędzie się Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Zapraszamy na pokazy kulinarne, połączone z degustacją potraw regionalnych.

Będą pierogi z gęsiną, zupa gulaszowa oraz babka ziemniaczana w wykonaniu restauracji należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Pokazom kulinarnym na zamkowym dziedzińcu towarzyszyć będzie muzyka na żywo w wykonaniu zespołu ludowego. Dodatkową atrakcją festiwalu będą prelekcje na temat ziół, bezalkoholowych napoi naturalnych, miodów oraz lodów naturalnych.

Podczas imprezy będzie można zakupić regionalne produkty żywnościowe: sery z mleka koziego, tradycyjne wędliny, pieczywo, oleje tłoczone na zimno oraz regionalne piwa.

Festiwal „Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla” to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Region warmińsko-mazurski posiada bowiem w swojej ofercie dobrze prosperującą sieć producentów takiej żywności, co podnosi konkurencyjność regionu i atrakcyjność turystyczną.

Gorąco zapraszamy i życzymy smacznego!


Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB