2017-08-11 11:12:52 (ost. akt: 2017-08-20 13:42:16)
Festiwal to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Region warmińsko-mazurski posiada bowiem w swojej ofercie dobrze prosperującą sieć producentów takiej żywności, co podnosi konkurencyjność regionu i atrakcyjność turystyczną.
W sobotę na dziedzińcu zamku w Olsztynie odbędą się pokazy kulinarne, połączone z degustacją potraw regionalnych w wykonaniu podmiotów należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.
Pokazom kulinarnym na zamkowym dziedzińcu towarzyszyć będą prelekcje na temat: wyrobów wędliniarskich, serów kozich, pączków oraz lodów naturalnych.
Podczas imprezy będzie można nabyć na kiermaszu regionalne produkty żywnościowe, m.in.: sery z mleka koziego, tradycyjne wędliny, pieczywo, musztardy oraz zioła i herbaty.
[b]
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez