Drogi Czytelniku,

Cieszymy się, że odwiedzasz nasze serwisy internetowe. Nasz zespół redakcyjny cały czas pracuje nad tym, żeby móc dostarczać Ci jeszcze lepsze materiały dziennikarskie i oferować jeszcze lepsze usługi. Abyśmy mogli nadal to robić, potrzebujemy Twojej zgody. Dzięki niej będziemy mogli dostosowywać nasze strony pod Twoje preferencje i potrzeby oraz emitować Ci reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań i zachowań w Internecie. Twoja prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych są dla nas niezwykle istotne – nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Pamiętaj, że Twoje dane są u nas bezpieczne, a udzieloną zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

Twoje dane (w tym pliki cookies) wykorzystujemy w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym do badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www.

KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH?

Administratorem danych osobowych jest Grupa WM Sp. z o.o.

JAKIE MASZ PRAWA?

Możesz w każdej chwili:

Więcej informacji nt. Twoich danych i naszej troski o nie znajdziesz w Polityce Bezpieczeństwa.

Nie pokazuj więcej tej informacji

Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego

2017-08-11 11:12:52 (ost. akt: 2017-08-20 13:42:16)
Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego

Autor zdjęcia: Kamil Foryś

Festiwal to jedno z największych regionalnych wydarzeń, którego celem jest promocja żywności naturalnej, tradycyjnej, lokalnej i regionalnej. Region warmińsko-mazurski posiada bowiem w swojej ofercie dobrze prosperującą sieć producentów takiej żywności, co podnosi konkurencyjność regionu i atrakcyjność turystyczną.

W sobotę na dziedzińcu zamku w Olsztynie odbędą się pokazy kulinarne, połączone z degustacją potraw regionalnych w wykonaniu podmiotów należących do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

Pokazom kulinarnym na zamkowym dziedzińcu towarzyszyć będą prelekcje na temat: wyrobów wędliniarskich, serów kozich, pączków oraz lodów naturalnych.

Podczas imprezy będzie można nabyć na kiermaszu regionalne produkty żywnościowe, m.in.: sery z mleka koziego, tradycyjne wędliny, pieczywo, musztardy oraz zioła i herbaty.

[b]







Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB