Gęsina w Karczmie Warmińskiej - 15-17 .XI. 2013

2013-11-14 13:35:45 (ost. akt: 2013-11-14 13:40:48) Artykuł sponsorowany
Gęsina w Karczmie Warmińskiej - 15-17 .XI. 2013

Od 15 do 17 listopada serdecznie zapraszamy do wspólnego promowania smakowitej, wieloletniej tradycji polskiej gęsi. Zapraszamy do Karczmy Warmińskiej na świąteczne obiady rodzinne. Na stołach będzie królować gęsina.

”Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości"

16 listopada obok tradycyjnych dań warmińskich i potraw z gęsiny będzie nam towarzyszyła muzyka na żywo. W niedzielę, 17 listopada, wystąpi Kapela Warmińska zespołu Pieśni i Tańca Warmia z Olsztyna.

W dniach 15-17 listopada szef kuchni Karczmy Warmińskiej przygotuje dla państwa wiele dań z gęsiny oraz podzieli się wiedzą kulinarną.

Będzie można zamówić: pasztet z gęsi ze śliwką, krupnik na gęsich szyjach, pierogi z gęsią wątróbką i zieloną pietruszką, pierś gęsia z sosem żurawinowym, kasze jaglaną, kapustę modrą, udo gęsie pieczone na śliwce, kopytka, buraczki zasmażane.

Karczma Warmińska, Gietrzwałd, ul. Kościelna 1, 15-17.11.2013

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB