1 i 2 sierpnia w podelbląskich Karczowiskach odbędą się XII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności. Tradycyjnie, podczas imprezy prym będą wiodły stoiska z miodami i wyrobami pszczelarskimi.
— Produkty pszczele stosowane są w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym a także kosmetycznym — mówi Barbara Badeńska z PPHU Nektar, współorganizator imprezy. — Miód ma również doskonałe walory odżywcze. W ostatnich latach obserwujemy również znaczne zainteresowanie pozostałymi produktami pszczelimi. Już nie tylko miód znajduje swoich nabywców, ale także pyłek kwiatowy, pierzga i propolis. Z wosku pszczelarze wyrabiają bogaty asortyment, np. ozdobnych świeczek. Także leczenie i wspomaganie leczenia farmakologicznego produktami pszczelimi ma swoich licznych zwolenników.
Całą gamę produktów pszczelich znajdziemy na stosikach podczas targów.
Wydarzenie będzie miała oprawę muzyczną. W sobotę o 14 zagra zespół DeJaVo - trio absolwentów Akademii Muzycznej z Gdańska i z Bydgoszczy w składzie: Izabella Krasucka (wokal), Robert Furs (akordeon/piano) i Konrad Ingielewicz (gitara klasyczna). W niedzielę wystąpi Sergiej Kriuczkow i Riverboat Ramblers Swing Orchestra. Dodatkową atrakcją będzie wystawa modeli samolotów, gołębi oraz zwiedzanie skansenu pszczelarskiego.
W sobotę impreza rozpocznie się o godzinie 10 i potrwa do 18. W niedziele targi potrwają od 9.30 do 17.
naj
Całą gamę produktów pszczelich znajdziemy na stosikach podczas targów.
Wydarzenie będzie miała oprawę muzyczną. W sobotę o 14 zagra zespół DeJaVo - trio absolwentów Akademii Muzycznej z Gdańska i z Bydgoszczy w składzie: Izabella Krasucka (wokal), Robert Furs (akordeon/piano) i Konrad Ingielewicz (gitara klasyczna). W niedzielę wystąpi Sergiej Kriuczkow i Riverboat Ramblers Swing Orchestra. Dodatkową atrakcją będzie wystawa modeli samolotów, gołębi oraz zwiedzanie skansenu pszczelarskiego.
W sobotę impreza rozpocznie się o godzinie 10 i potrwa do 18. W niedziele targi potrwają od 9.30 do 17.
naj
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez