W konkursie „Na najlepszy produkt regionalny” do rywalizacji staną natomiast wytwórcy produktów prezentując:
- produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego, w tym m.in.: produkty i przetwory mięsne, produkty i przetwory z ryb, produkty i przetwory mleczarskie oraz miody
- produkty regionalne pochodzenia roślinnego i produkty z grzybami, w tym: przetwory owocowe i warzywne (także napoje bezalkoholowe), produkty zbożowe
i cukiernicze oraz z grzybami
- regionalne napoje alkoholowe
Do udziału w tym konkursie zapraszamy również przedsiębiorców, rzemieślników, gospodarstwa agroturystyczne, szkoły, osoby fizyczne oraz organizacje zrzeszające osoby fizyczne, w tym koła gospodyń wiejskich z terenu naszego województwa.
Regionalne produkty będą do nabycia podczas organizowanego w trakcie trwania imprezy „Kiermaszu żywności naturalnej, tradycyjnej i regionalnej” pochodzącej od członków sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”.
Organizatorem wydarzenia jest Samorząd Województwa Warmińsko – Mazurskiego oraz Gmina Miejska Lidzbark Warmiński.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez