Drogi Czytelniku,

Cieszymy się, że odwiedzasz nasze serwisy internetowe. Nasz zespół redakcyjny cały czas pracuje nad tym, żeby móc dostarczać Ci jeszcze lepsze materiały dziennikarskie i oferować jeszcze lepsze usługi. Abyśmy mogli nadal to robić, potrzebujemy Twojej zgody. Dzięki niej będziemy mogli dostosowywać nasze strony pod Twoje preferencje i potrzeby oraz emitować Ci reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań i zachowań w Internecie. Twoja prywatność i bezpieczeństwo Twoich danych są dla nas niezwykle istotne – nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień. Pamiętaj, że Twoje dane są u nas bezpieczne, a udzieloną zgodę możesz wycofać w każdej chwili zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE?

Twoje dane (w tym pliki cookies) wykorzystujemy w celach statystycznych, analitycznych i marketingowych, w tym do badania Twoich zainteresowań i dopasowania do nich reklam na innych stronach www.

KTO JEST ADMINISTRATOREM DANYCH?

Administratorem danych osobowych jest Grupa WM Sp. z o.o.

JAKIE MASZ PRAWA?

Możesz w każdej chwili:

Więcej informacji nt. Twoich danych i naszej troski o nie znajdziesz w Polityce Bezpieczeństwa.

Nie pokazuj więcej tej informacji

Finał regionalnego konkursu Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy

2015-12-04 12:51:34 (ost. akt: 2015-12-04 12:55:46)
Inne 5 grudnia 2015
Finał regionalnego konkursu Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy

Autor zdjęcia: Archiwum GO

W sobotę 5 grudnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie odbędzie się regionalny finał X edycji konkursu Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy. Zwycięzcom puchary wręczy marszałek województwa Gustaw Marek Brzezin.

Do zmagań finałowych zostali zakwalifikowani zdobywcy I miejsca w finałach subregionalnych w Elblągu, Szczytnie i Ełku, czyli 24 produkty oraz osiem potraw.

Odkryte unikatowe przepisy kulinarne z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego zostaną wydane w publikacji „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy”. Konkurs ma również promowć jedyne w swoim rodzaju produkty i potrawy, specyficzne dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.

Konkurs organizowany jest od 2006 roku przez samorząd województwa warmińsko-mazurskiego we współpracy z Warmińsko-Mazurską Izbą Rolniczą i Punktem Informacji Europejskiej Europe Direct – Olsztyn. W roku 2008 została zmieniona jego formuła – przedmiotem konkursu oprócz potraw zostały też produkty.

Zmagania rozpoczynają się o godz. 10.00, ogłoszenie wyników zaplanowano na godz. 14.30.



Komentarze (3) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. jetta #1873564 | 88.156.*.* 4 gru 2015 16:35

    Ktoś wie, co tam u Hutnikiewicza? Jakiś wyroczek może już był?

    Ocena komentarza: warty uwagi (2) ! - + odpowiedz na ten komentarz

  2. bartolini bartłomiej #1873368 | 195.20.*.* 4 gru 2015 14:02

    Nieoficjalnie I miejsce zdobyła potrawa "Grillowany Igor pod beszamelem w towarzystwie bitek z Władka"

    Ocena komentarza: warty uwagi (2) ! - + odpowiedz na ten komentarz

  3. Karol #1873327 | 37.8.*.* 4 gru 2015 13:23

    Hutnikiewicz i Bogdanowski w Jury ?

    Ocena komentarza: warty uwagi (3) ! - + odpowiedz na ten komentarz